Get the Flash Player to see this player.

Aktivni odmor

Provedite aktivno svoj odmor na otoku Korčuli, upoznajte sve ljepote otoka kroz mnogobrojne aktivnosti koje se na otoku nude. Cjelodnevni izleti, pješačke i biciklističke staze, ronjenje, razgledavanje povijesnih i kulturnih znamenitosti, itd.

Najam brodova

Obalu otoka Korčule i okolni otočni arhipelag sa više od 50 otočića, najbolje je istražiti brodom. Razne vrste brodova moguće je iznajmiti u putničkoj agenciji Mediterano, smještenoj u centru Vele Luke.

Najam vozila, Scooter-a i bicikla

Za sve goste koji na otok ne dolaze vlastitim vozilom u mogućnosti smo Vam ponuditi automobile, scootere i bicikle za najam.


Usluge prijevoza i taxi službe

Iz Vele Luke moguće je organizirati razne usluge transfera, kopnom ili morem, autom, kombijem, busom ili brzim brodom . Prijevoz od Splitskog aerodroma do grada Splita, Dubrovačkog aerodroma do Dubrovnika, otoka Korčule. Prijevoz brodom između otoka Hvara i Korčule, Visa i Korčule, između Splita i Korčule, itd.
Ronjenje

Iskusite ronjenje sa profesionalnim ronilačkim timovima. Podmorje otoka Korčule zanimljivo je roniocima prvenstveno zbog kristalno čistog mora bogatog raznovrsnom florom i faunom, razvedene obale i zanimljivih ronilačkih lokacija. Ako imate položen ronilački ispit onda ste na pravom mjestu, a ako nikad niste ronili a oduvijek ste željeli - naši partneri Vam stoje na raspolaganju. Pružiti će vam osnovnu poduku iz ronjenja te vam omogućiti prvi zaron.


više: Ronjenje

Biciklizam

Biciklizam je najraširenija sportska aktivnost današnjice. Ukoliko posjedujete vlastiti ili želite iznajmiti bicikl pomoći ćemo vam da najbolje iskoristite svoj boravak kod nas uživajući u svim ljepotama koje se biciklistima pružaju na otoku Korčuli. Na zapadnom dijelu otoka Korčule uređeno je šest biciklističkih staza.

Biciklističke staze:
1. Zlatno doba
2. Ekvator
3. Izvor života
4. Staza maslina
5. Toscana
6. Belvedere

Pješačke staze

Pješačenje u prirodi je aktivnost za sve uzraste. Pred vama stoje brojne mogućnosti; od laganih šetnji uz more do svladavanja teško prohodnih brdskih staza.Na zapadnom dijelu otoka Korčule uređeno je šest pješačkih staza.

Pješačke staze:
1. Lungo Mare
2. Belvedere
3. Tragom povijesti
4. Sudbinska luka
5. Korčula na dlanu
6. Putem Blaženice Marije Petković

Etnografska zbirka

Etno kuća Barilo i etno zbirka smješteni su u samom centru Blata i po mnogočemu jedinstveni je objekat otoka Korčule i Blata. Ovu kuću i zbirku čini velik broj uporabnih predmeta običnog čovjeka otoka i mjesta a posebno naglašavamo zbirku ručnih radova.

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj otočnog ambijenta, a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojat će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda, prema starim receptima, prikazati život naših predaka. 
swiss replica watches