Aktivni odmor

Provedite aktivno svoj odmor na otoku Korčuli, upoznajte sve ljepote otoka kroz mnogobrojne aktivnosti koje se na otoku nude. Cjelodnevni izleti, pješačke i biciklističke staze, ronjenje, razgledavanje povijesnih i kulturnih znamenitosti, itd.

Najam brodova

Obalu otoka Korčule i okolni otočni arhipelag sa više od 50 otočića, najbolje je istražiti brodom. Razne vrste brodova moguće je iznajmiti u putničkoj agenciji Mediterano, smještenoj u centru Vele Luke.

Najam vozila, Scooter-a i bicikla

Za sve goste koji na otok ne dolaze vlastitim vozilom u mogućnosti smo Vam ponuditi automobile, scootere i bicikle za najam.

Usluge prijevoza i taxi službe

Iz Vele Luke moguće je organizirati razne usluge transfera, kopnom ili morem, autom, kombijem, busom ili brzim brodom . Prijevoz od Splitskog aerodroma do grada Splita, Dubrovačkog aerodroma do Dubrovnika, otoka Korčule. Prijevoz brodom između otoka Hvara i Korčule, Visa i Korčule, između Splita i Korčule, itd.Ronjenje

Iskusite ronjenje sa profesionalnim ronilačkim timovima. Podmorje otoka Korčule zanimljivo je roniocima prvenstveno zbog kristalno čistog mora bogatog raznovrsnom florom i faunom, razvedene obale i zanimljivih ronilačkih lokacija. Ako imate položen ronilački ispit onda ste na pravom mjestu, a ako nikad niste ronili a oduvijek ste željeli - naši partneri Vam stoje na raspolaganju. Pružiti će vam osnovnu poduku iz ronjenja te vam omogućiti prvi zaron.


više: Ronjenje

Biciklizam

Biciklizam je najraširenija sportska aktivnost današnjice. Ukoliko posjedujete vlastiti ili želite iznajmiti bicikl pomoći ćemo vam da najbolje iskoristite svoj boravak kod nas uživajući u svim ljepotama koje se biciklistima pružaju na otoku Korčuli. Na zapadnom dijelu otoka Korčule uređeno je šest biciklističkih staza.

Biciklističke staze:
1. Zlatno doba
2. Ekvator
3. Izvor života
4. Staza maslina
5. Toscana
6. Belvedere

Pješačke staze

Pješačenje u prirodi je aktivnost za sve uzraste. Pred vama stoje brojne mogućnosti; od laganih šetnji uz more do svladavanja teško prohodnih brdskih staza.Na zapadnom dijelu otoka Korčule uređeno je šest pješačkih staza.

Pješačke staze:
1. Lungo Mare
2. Belvedere
3. Tragom povijesti
4. Sudbinska luka
5. Korčula na dlanu
6. Putem Blaženice Marije Petković

Etnografska zbirka

Etno kuća Barilo i etno zbirka smješteni su u samom centru Blata i po mnogočemu jedinstveni je objekat otoka Korčule i Blata. Ovu kuću i zbirku čini velik broj uporabnih predmeta običnog čovjeka otoka i mjesta a posebno naglašavamo zbirku ručnih radova.

Etno kuća nudi posjetiteljima poseban i nezaboravan ugođaj otočnog ambijenta, a tradicionalno gostoljubivi domaćini nastojat će vam, uz degustaciju domaćih proizvoda, prema starim receptima, prikazati život naših predaka.